Energilager

Flytta energi i tiden

Den energi som alstras när solen skiner kan användas direkt för drift i fastigheten eller för laddning av elbilar. Energin kan också lagras i batterier för att användas vid tider då priset är högre och då det kan finnas kapacitetsbrist i nätet. Om man köper el från elnätet då den är billigare, på natten, och lagrar i egna batterier för att sedan använda den vid toppar, så sparar man pengar.

Energilager

DC kopplad energilager, spara din solenergi, eller vindkraft, varför inte spara kostnad då elpriset är högt.

Genom att koppla samman flera EnergyHub-system kan flera fastigheter på ett
kostnadseffektivt sätt dela energi- och effektresurser i ett lokalt likströmsnät.

Tillsammans kan man utnyttja de bästa soltaken och dela på energin. Det gör att byggnader som egentligen inte har förutsättningar för att producera solenergi också kan inkluderas. Solenergin kan användas kollektivt av alla i föreningen.

Ni får fullkomlig kontroll på de anslutna byggnadernas effektuttag, vilket öppnar upp för nya affärsmodeller med effektiviseringstjänster och energihandel. Fler bostadsrättsföreningar får möjlighet att investera i solceller, helt enkelt.

Med PowerShare ökar egenanvändningen av producerad energi, samtidigt som att nyttan med ett energilager fördelas mellan flera byggnader.

PowerShare har bland annat mottagit priserna E-prize 2018 samt The Smarter E award 2018 för sin innovation.

Fasbalansering

Effektivare användning av
fastighetens elnätanslutning.

Powershare

nERGY STORE

nERGY 10-95

Offert

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Ferroamps produkt EnergyHub finns i två varianter; EnergyHub Wall, en vägghängd produkt från 14kW till 28kW, samt EnergyHub XL med 21kW och 28kW moduler, vilka monteras i rackskåp.

Hur stor din solelsinstallation och energilagring är avgör vilken variant av EnergyHub du har behov av. Med en större installation behövs mer växelriktarkapacitet. Detta är självklart utbyggbart över tid. EnergyHub-Systemet är helt skalbart. Vill du ha fler växelriktare eller om anläggningen är större än 28kW så placeras dessa i ett rackskåp. Två rackskåp kan även kopplas ihop i en större installation, vilket passar exempelvis flerfamiljshus, kommersiella fastigheter och industrier.

Energy hub

Leverera energi till nätet eller ladda ner energi ifrån nätet till energilagret med Energy hub

Tillagd i varukorgen